Mikroneedling  mikroiglicama ili mezoterapija je tretman koji dubinski obnavlja kožu, potiče prirodnu proizvodnju kolagena, smanjuje bore, učvršćuje kožu, smanjuje pigmetne fleke i ožiljke od akni. Mikroneedling je vrlo učinkovita neinvazivna metoda bez kontraindikacija, koja će prirodno usporiti starenje lica i održavati kožu zdravom i mladom. To je posebno osmišljen tretman kojim se automatiziranim pokretima sitnih igala pod vertikalnim kutem i na određenoj dubini, koja se podešava ovisno o problemu koji se tretira u zoni lica, kako bi se aplicirali visokoaktivni serumi u dublji sloj kože, te se potakla regeneracija poptpuno prirodnim putem.

Postupak

Koža se najprije temeljito očisti i dezinficira proizvodima, koji su prilagođeni tipu kože koja se tretira. Potom slijedi enzimski piling, ukoliko stanje kože to zahtijeva, te se izabire serum koji će se aplicirati, također se određuje individualno. Nakon aplikacije kožu se umiruje, stavlja se maska kako bi koža dodatno  apsorbirala aktivne sastojke. Za kraj se stavlja poseban gel koji ublažava i smiruje  reakciju kože. Obzirom da iglice automatizirano i velikom brzinom 5000-9000 mikrouboda u minuti, neugoda prilikom tretmana je minimalna, a također osigurava i brzo vrijeme oporavka. Mikroiglice neće dovesti do stvarnog oštećenja kože, no koža započinje proces obnove i zarastanja, čime se kolagen i elastin pojačano proizvode i na taj način učvršćuje kožu. Taj unutarnji proces regeneracije ima produženo vrijeme djelovanja, može potrajati između 20 do 30 dana,te se tada najbolje vide rezultati. Mikroneedling daje najbolje rezultate ukoliko se napravi serija tretmana u razmaku od 15 do 20 dana. Broj tretmana se individualno određuje za svaki tip problema, koji se tretira. Može se raditi i do 10 tretmana ovisno o stanju kože i željenom rezultatu.

Za koju problematiku se koristi:

  1. Ublažavanje i smanjenje bora
  2. Ublažavanje raznih ožiljaka
  3. Pomlađivanje lica
  4. Zatezanje kože
  5. Apsorpciju vitamina i ostalih aktivnih nutrijenata
  6. Oživljavanje suhe i beživotne kože
  7. Hiperpigmentacije
  8. Opuštena koža


Nakon tretmana

Nakon tretmana koža će biti crvena i topla (osjećaj je kao da je duže bila izložena suncu) i to je normalna reakcija, koja će se ublažiti već nakon 1-2 sata, a potpuno normalizirati nakon 12 ili 24 sata. Nakon tretmana ćete dobiti preparat i upute za kućnu njegu. 


Mjere opreza

Potrebno je izbjegavati sunčanje i solarij min 7 dana nakon tretmana, ukoliko će koža ipak biti izložena suncu potrebno je staviti spf 50 zaštitnu kremu.

Ako postoje upaljene akne na licu tretman se ne primjenjuje.

U tretmanu se  koriste sterilne jednokratne mikroiglice kako bi tretman bio apsolutno siguran za zdravlje kože.