Najnovija generacija diodnog lasera danas je zlatni standard kad govorimo o trajnom uklanjanju dlaka. Zašto posebno naglašavamo da se radi o najnovijoj generaciji, jer su i do sada postojali diodni laseri za trajno uklanjanje dlaka, no imali su određena ograničenja, odnosno manjkavosti, tretmani su bili bolni, spori, nisu mogli tretirati tamnu kožu, te su bili nedovoljno učinkoviti. No razvoj tehnologije danas uklonio je sve nekadašnje nedostatke, te danas imamo ultimativni diodni laser koji radi s 810 nm, te većom valnom duljinom omogućava selektivnu apsorpciju u melanin folikule bez obzira na kojoj dubini se folikula nalazila, bez zadržavanja u okolnom tkivu ili epidermalnom melaninu ,iz istog razloga može s manjim brojem tretmana uništiti veći broj dlaka, za razliku od IPL- lasera. Diodni laser koristi koherentnu zraku svijetla koja ima visoku apsorpciju u melanin kojeg zagrijava kako bi uništio genom dlake i onemogućio mu ponovni rast. To je razlog zašto diodni laser može bez problema tretirati tamnu kožu, bez oštećenja što do sada nije bilo moguće. Od sada možemo tretirati sve tipove kože, čak i u ljetnom periodu kad je koža preplanula.Smanjeno je vrijeme tretiranja, tako da se npr. cijele noge mogu obraditi u 30 – 45 min. Radi se bezkontaktno u pokretu što omogućava kraće trajanje i ugodan tretman zahvaljujući integriranom hlađenju, koje štiti kožu od neugode i oštećenja.

Kandidati za diodni laserski tretman

Sve osobe koje se žele riješiti suvišne dlakavosti tamne ili svijetle puti mogu se tretirati diodnim laserom zimi i ljeti.

Priprema i postupak

Dlake je potrebno obrijati 2 -5 dana prije tretmana, ovisno o površini koja se tretira i individualnom rastu. U konzultacijama koje prethode tretmanu dobit ćete točnu informaciju nakon pregleda željene površine.