IRI HYALURON PEN  je njemački brend razvijen u svrhu ubrizgavanja hyaluronskih filera bez igle za povećavanje i korekciju usana , te za popunjavanje  nazolabijalnih bora.
Obzirom da se u ovom inovativnom sustavu ne koristi igla, radi se neinvazivnom tretmanu ,koji je siguran , precizan i gotovo bezbolan, pa ga će zavoljeti svi oni koji su imali stah od ubrizgavanja dermalnih filera iglom.Aktivna tvar  u tekućem obliku ubrizgava se osobito tankim mlazom od oko 800 km/h,velika brzina i tankoća mlaza osiguravaju da se bez problema komprimiranim zrakom prodre kroz gornje slojeve kože .

Tvrtka Yavu GmbH primjenjuje hijaluronsku kiselinu koja je proizvedena isključivo za IRI PEN MEDICAL, a 100% je sintetskog podrijetla i prema trajnosti koju navodi proizvođač u potpunosti se razgrađuje.Sintetski proizvedena hijaluronska kiselina potpuno je jednaka prirodnoj,ali nema ostataka bjelančevina, pa u pravilu ne treba očekivati alergijske reakcije. Hijaluronska kiselina je saharidni spoj i prirodni sastojak kože, koji je odgovoran za njezinu vlažnost i elastičnost.
Od 30. godine života opada sposobnost tijela u proizvodnji hijaluronske kiseline, čime se smanjuje i sposobnost vezanja vode, pa koža gubi elastičnost i volumen, te se stvaraju bore.Hijaluronska kiselina ima oblik mekog, podatnog gela i dostupna je u različitim koncentracijama. Ubrizgavanjem ispod bora, hijaluronska kiselina podiže nivo kože i izjednačava ga s nivoom okolnog tkiva.

Prednosti IRI pen hijaluronske kiseline

  1. Što je razina endotoksina ( stupanj čistoće ) mjereno u EU / mg ,niža, manja je pojava oteklina. Naša hijaluronska kiselina ima razinu endotoksina 0,3 EU/ mg. Europsko zakonodavstvo propisuje dozvoljenu razinu od 0,5 EU / mg, dakle ova kiselina ima 1,6 puta veći stupanj od propisanog! Njezin stupanj čistoće 16 puta je veći od od stupnja čistoće zakonski propisanog za hijaluronsku kiselinu koja se upotrebljava u očnoj medicini. Taj stupanj iznosi
    0,05 EU / mg.
  2. Homogeniziranost znači finoću hijaluronske kiseline,obzirom da komore za doziranje aplikatora IRI PEN MEDICAL  imaju vrlo sitnu izlaznu mlaznicu , to je od velike važnosti.Što je hijaluronska kiselina umreženija, to je viskoznija.
  3. Vrijednost BDDE ( stupanj modifikacije ) mjeren u MoD (%) bitna je karakteristika kvalitete hijaluronske kiseline.Visoka vrijednost Mod (%) može dovesti do oteklina i alergijskih reakcija.

IRI PEN MEDICAL je najmodernija i trenutno u svijetu najtraženija metoda neinvazivnog popunjavanja bora i oblikovanja usana sa filerima vrhunske kvalitete.

Prije svakog tretmana napravimo pregled i klijenticu detaljno informiramo i pripremimo za postupak koji je brz, jednostavan i bezbolan sa odmah vidljivim rezultatom.