Dijamantna mikrodermoabrazija  fino i vrlo kontrolirano uklanja površinski mrtvi sloj kože, te na taj način, epidermalni sloj kože postaje pročišćen, propusan za aktivne supstance, a također dolazi do snažnog stimuliranja rasta novih stanica u bazalnom sloju, koje  iz tog dijela kože migriraju regenerijajući i zaglađujući gornji sloj.

Ovo je za kožu vrlo ugodna i nježna metoda čišćenja, čiji intezitet prilagođavamo tipu i invidualnim potrebama.

Ovaj tretman će temeljito i dubinski očistiti kožu, smanjit će fine linije,te pomoći posvijetliti pigmentne fleke, smanjit će proširene pore, stimulirat će proizvodnju kolagena i elastina, te ostalih vezivnih vlakana, poboljšat će stukturu kože.

Čistoća kože lica apsolutno i bez ikakvih dilema  najvažniji dio naše svakodnevne njege, a dijamantna  mikrodermoabrazija je tretman, koji je poželjno uvrstiti u našu njegu, kako bi održavali zdravlje, mladost i ljepotu kože.

Priprema i postupak zahvata

Tretman dijamantne mikrodermoabrazije započinjemo čišćenjem lica i toniziranjem lica, pri čemu  koristimo liniju preparata koji će najbolje odgovarati koži koju se tretira. Što ćemo koristiti kod pojedinog klijenta dogovaramo i određujemo u prethodnim konzultacijama nakon pregleda kože i upućujemo klijenta o sadržaju i tipovima i djelovanjima seruma,maski i ampula koje ćemo upotrijebiti.
U pojedinim slučajevima koristimo i mješavinu blagih kiselina iz BHA skupine, kako bi dodatno uklonili nečistoće i kožu pripremili za dijamantnu mikrodermoabraziju.
Kontrolirana mikrodermoabrazija  će na vrlo nježan način ukloniti sve nečistoće, izjednačiti  boju kože ublažiti duboke bore podariti koži glatkoću  i mladolik izgled, a posebno pružiti osjećaj da je koža prodisala.
Nakon završenog postupka na kožu se apliciraju serumi i maske , jer je koža sada propusnija i spremna je apsorbirati u dublji sloj sve hranjive regenerirajuće sastojke. Tretman završavamo bogatom hranjivom kremom, i ugodnom ručnom masažom. Tretman je ugodan, regenerativan i djeluje umirujuće kako na kožu, tako i na klijenta.
Dijamantna mikrodermoabrazija se može raditi kao zaseban tretman ,a za postizanje pomlađivanja i posvjetljenja pigmentnih fleka, smanjivanja pora može se raditi i serija od nekoliko tretmana u razmaku od 7 -10 dana. Također se uspješno kombinira i nadopunjava s ultrazvučnim liftingom i kemijskim pilinzima, kao i mikroneedlingom. Potrebna kombinacija osmišljava se individualno u dogovoru s klijentom.
Tretman traje 60 minuta.

Nakon tretmana

Velika prednost ovog tretmana jest što ne zahtijeva vrijeme oporavka, te se odmah možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, kao i nanositi šminku.
Njega poslije tretmana je vrlo važna kod mikrodermoabrazije, jer koža će biti propusna i do 7 dana nakon tretmana, prokrvljenost će biti pojačana, kao i proizvodnja kolagena, zato preporučamo dobro hidratizirati kožu u narednih tjedan dana, a izrazito suhoj koži dodati bogatu hranjivu kremu, preporuku za korištenje preparata i kućnu njegu, dobit ćete nakon tretmana.

Kandidati

Dijamantna mikrodermoabrazija pogodna je za sve tipove kože i za sve dobne skupine, od mlade i nečiste kože, do zrele kože, jer će potaknuti obnovu kolagena i ubrzati metabolizam stanica, mikrocirkulaciju, povećati dotok kisika u stanice, osloboditi je toksina i viška slobodnih radikala, smanjit će fine linije i zgledat će zdravo i regenerirano.

Posebno se preporuča umornoj, sivoj,beživotnoj i suhoj koži, kojoj će vratiti svježinu, tako da će joj pojačavanjem mikrocirkulacije omogućiti bolju apsorpciju hranjivih tvari iz aktivnih  seruma i maski, koji će se koristiti u tretmanu.

Tretman se prepuruča i osobobama koje imaju pigmentne fleke, jer će pomoći njihovom ublažavanju i ujednačavanju boje kože.

Mjere opreza:

Mikrodermoabraziju ne preporučujemo :

  1. Osobama s bilo kojim oboljenjem kože (npr. dermatitisom)
  2. Osobama koje imaju upaljene akne