Današnja moderna tehnologija i najnovija ispitivanja doveli su do razvoja cijelog niza kiselina nove generacije za kemijske pilinge, a koristimo ih za poboljšanja različitih stanja kože, pri čemu je kemijski piling komplementarna metoda.

Širokim spektrom novih kiselina možemo tretirati gotovo sve tipove kože, pa čak i onu najosjetljiviju. Tretiramo akne , ožiljci od akni, poremećaji pigmentacije nastale utjecajem sunca, također možemo i ublažavati bore i djelovati preventivno.

Učestalost tretmana može biti 7 -14 dana ili duže, ovisno o problemu i tipu kože koja se tretira.

Današnja nova generacija i raznovrsnost kemijskih pilinga omogućava vrlo jednostavnu primjenu, bez burnih reakcija kože, izvrsni učinak i gotovo uvijek nakon tretmana možete se odmah vratiti dnevnim aktivnostima.Velika prednost jest što zbog velikog spektra , danas postoje kemijski pilinzi koji se mogu raditi preko cijele godine, a samo pojedine preporučamo raditi u zimskom periodu.

Ovisno o problematici koja se tretira i stanju lica, rezultat može biti vidljiv odmah, a ako je potrebno više tretmana, najbolji rezultat bit će vidljiv nakon nekoliko tjedana.

U Laserskom centru Preženca koristimo Arkana MD kemijske pilinge i serume koji imaju najviši postotak jedinstvene koncentracije aktivnih sastojaka, inspirirana najnovijim trendovima u kozmetologiji i regenerativnoj medicini.

Kandidati

U skladu sa stanjem Vaše kože i željama preporučit ćemo koji kemijski piling bi bio najbolji za Vas, također ćemo preporučiti broj tretmana i uputiti Vas u postupak.

Tijek zahvata

Na kožu se nanosi odabrani kemijski piling, ostavi se djelovati, te se netralizira nakon djelovanja.
Djelovanjem pilinga obnavlja se epidermis zbog povećane sinteze kolagena, elastina i hijalurona, također dolazi i do restukturiranja dermisa.

Nakon tretmana

Kod blagih kemijskih pilinga nema nikakvih reakcija kože nakon tretmana, može normalno vratiti aktivnostima, kao i nanijeti šminku.

Kod upotrebe jačih kemijskih pilinga, koža će biti crvena neposredno nakon tretmana, no nakon upotrebe posebnih gelova, vrlo brzo će se smiriti. U takvim slučajevima, za nekoliko dana može doći do ljuštenja kože, koje će trajati nekoliko dana, no uz preporučenu njegu koža će se vrlo brzo regenerirati.

Za nekoliko dana moguće je i vidljivo ljuštenje kože, koje će kroz nekoliko dana prestati. Za to vrijeme bit će propisana posebna njega kože.

Danas su nam na raspolaganju pilinzi koji uzrokuju manju iritaciju i time manje crvenila, a istovremeno su izuzetno učinkoviti u smislu obnove i remodeliranja kože.

Tretman se prepuruča i osobama koje imaju pigmentne fleke, jer će pomoći njihovom ublažavanju i ujednačavanju boje kože.

Mjere opreza:

Tretman se ne preporučuje:

  1. Za vrijeme trudnoće i dojenja
  2. ukoliko imate Herpex simplex na mjestu tretiranja
  3. ako uzimate (Roaccutane) treba počekati i do 6 mjeseci nakon uzimanja za jake kemijske pilinge